Varázslatos szantúr

Abhay Rustum Sopori & Sachin Sharma meditációs koncert 

Image description

 
Szeretettel meghívjuk India egyik legjobb, klasszikus zenét játszó művészeinek előadására!
* Felejthetetlen zenei élmény! 
* Zene, ami egyensúlyba hozza, belső békét és örömöt ad 
* Zene, ami összekapcsolja saját lelkével 
* Zene, amitől meditatív állapotba kerül 
2016 április 3 - június 24-ig tartó európai és oroszországi turnéjuk során május 20-án este először lép fel Magyarországon Abhay Rustum Sopori – a szantúr mestere, zeneszerző, karmester és Sachin Sharma - India brilliáns tabla művésze. 
A koncert különleges élményt ígér az indiai klasszikus zene kedvelői számára egy ősi hangszer varázslatos dallamaival és a meditáció megtapasztalásának lehetőségével. 

Helyszín és időpont:

MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

2016 május 20. 19:00-21:00 - Kupolaterem 

http://momkult.hu/koncert/  

Abhay Rustum Sopori 

a szantúr mestere, zeneszerző, karmester 

 

Image description

Abhay Rustum Sopori tradicionális zenei dinasztia legifjabb tagja, 35 jelentős albuma jelent meg, számos kiemelkedő díjat nyert a zeneművészetben elért eredményeinek elismeréseként. Kifejlesztett és bemutatott egy új 30-húros hangszert, a 'Sur Santoor'-t (Szur Szantúr).
Abhaynak alapvető érzéke van a zenéhez, ami a Sufiana Gharana család öröksége, a Guru-Shishya Parampara korszakból, melynek gyökerei több mint 300 éves szantúr hagyományokra nyúlnak vissza. Édesapja, az élő legenda Pandit Bhajan Sopori és nemrég elhunyt nagyapja Pandit Shamboo Nath Sopori, valamint dédapja is szintén világhírű mesterei a hangszernek. Abhay a Massachusets-i Egyetemre (UmassAmherst, Amherts, USA) legfiatalabb óraadó tanárként kapott meghívást, hogy indiai klasszikus zenét tanítson.
Abhay Sopori és édesapja számos koncertet adtak közösen Indiában és Olaszországban, 2012-2013 folyamán pedig világkörüli turnén léptek fel 6 országban, 12 koncerten: Bahrain, UAE, Ausztria (a világhíres Bécsi Fiúkórussal közösen), Németország, Csehország, Szlovákia.
Több alkalommal játszottak a Sahaja Jóga megalapítója, Shri Mataji Nirmala Devi meghívására nemzetközi meditációs szemináriumokon, és az ő tiszteletére Abhay Sopori egy új rágát komponált 'Nirmal kaunce' címmel, melyet 2009-ben mutattak be. 
2015. Szentpétervár: Kashmír kompozíció

Sachin Sharma  

India brilliáns tabla művésze 


 
A Jhansi-ból (Madhya Pradesh) származó Sachin Sharma a tabla alapjait Sh. Krishan Kant Jha mestertől sajátította el. 
Az Allahabad-i Prayag Sangeet Samiti akadémián diplomázott Művészet és zene szakon és zeneművészetből tett mestervizsgát. Kivételes tehetségének elismeréseként elnyerte a „Tabla Shree Award” díjat.  
Stílusát élénkség és fegyelmezett Laya (ritmus) jellemzi, valamint kivételes érzéke van a tabla hangjainak modulálásában és az egyensúly megtalálásában. Indiában számos rangos zenei fesztiválon lépett fel. 
Szóló és zenekari fellépései mellett oktatja is a tabla művészetét fiatal tehetségeknek egy Új-Delhi-i zenei iskolában.

Image description

 

A turné weboldala és Facebook oldala: 
http://soundsofindia.org/
https://www.facebook.com/events/220078265012189/

 

 Jegyinformáció
A belépés ingyenes, azonban a helyfoglaláshoz regisztráció szükséges. 
Jelentkezés a koncertre 
Fontos: Kérjük regisztráljon! A foglalásról visszaigazolást küldünk. Az adatokat másnak nem adjuk ki és kérés vagy leiratkozás után töröljük, reklámleveleket nem küldünk. ( * kötelező mezők) 


Támogatói jegy a helyszínen vásárolható 1.000 Ft-tól. 
A támogatói jegyet vásárlók között a fellépők legújabb CD-jéből sorsolunk ki 5 db-ot.